Olen Tia Tuhkala Lahdesta. Kasvatan pienimuotoisesti basset houndeja ja pentueita on harvakseltaan.

Itselle tärkeitä asioita rodussa ovat mm liioittelematon rodunomainen ulkomuoto, tutkittu terveys, vahvat suvut/linjat ja arjessa hyvin pärjäävä lemmikkikoira. Basset houndeja asuu kotona 5 ja sijoitusperheessä 1.

Nuorempana olin heppatyttö ja tallilla tuli vietettyä kaikki koululta liiennyt aika. Koulujen loputtua menin ravitalli Risto Airaksiselle töihin ja siellä vietetyt antoisat vuodet huippuravihevosten hoitajana säilyvät aina mielessä.

Hevosmaailmasta lähti mukaan myös ensimmäinen oma koira, saksanpaimenkoiranarttu Nata ja vuosi oli 1990. Natalle tuli kaveriksi toinen saksanpaimenkoiranarttu Fermo Felicita ” Simppa ” v.-93. Simpan kanssa harrastimme PK-jälkeä ja muutamissa näyttelyissä tuli pyörähdeltyä vaihtelevalla menestyksellä.

Ensimmäinen basset houndimme asteli Natan ja Simpan kaveriksi v. 98 ja täytti haaveeni omasta bassetista! Vuorikotkan Aino-Annikki. Aino, unelmien täyttymys ja melkoinen vastakohta aina kuuliaisille Natalle Ja Simpalle… Rotu on sittemmin vaihtunut saksanpaimenkoirasta kokonaan basset houndiin. Valloittava ja puhutteleva rotu kaikessa mielessä!

V.2009 kävin kasvattajan peruskurssin sekä jalostusneuvojien peruskurssin.

Jäsenyydet:

-Suomen Kennelliitto

-Suomen Bassetkerho ry

-Suomen Basset Hound-yhdistys ry

-Salpausselän Koirankasvattajat ryCopyright ©2011-2022 www.kennelhotwings.fi. All Rights Reserved.